Městská knihovna Králíky

4. KRÁLICKÝ BLEŠÍ TRH SE VYDAŘIL

4. králický bleší trh se vydařil

Ve srovnání s podzimním "blešákem" sice dorazilo prodávat méně dospělých (7), ale moc nás potěšila pěkná účast dětí (10).

Pravděpodobně na ně zapůsobila propagace přímo ve třídách, kdy jsme jim poradily, aby využily prázdninové volno k úklidu svých pokojů, čímž udělají radost nejen maminkám, ale objeví věci, o kterých už třeba ani nevěděly, že je doma mají - a to jsou přesně ty předměty, které se k prodeji na bleším trhu hodí. V nabídce dětských prodejců bylo vidět, že jim často k prodeji na trhu předali věci rodiče, prarodiče, kteří neměli třeba čas a chuť na "blešáku" sami prodávat. Utržené korunky z prodeje jim samozřejmě rádi přenechaliJ) O budoucí prodejce na dalších bleších trzích tak jistě nebude v budoucnu nouze!

My jsme si pro knihovnu prodejem věcí, které nám věnovali čtenáři v průběhu roku, vydělaly taky slušnou sumu - 1111,- Kč, kterou můžeme věnovat např.  na nákup odměn pro čtenářské soutěže. Neméně úspěšná byla i Mateřská škola Moravská, která nabízela staré hračky a hry, které už odpočívaly na půdě.

Naše poděkování patří řediteli základní školy, který nám zapůjčuje prostor vestibulu, kde se bleší trh koná, paní Miladě Koželové, která se stará o dobrou náladu mezi prodejci i zákazníky a sbírá dojmy účastníků do Knihy dojmů, a v neposlední řadě panu Jaroslavu Šabatovi, autorovi propagačních transparentů a "lavičkové"reklamy.

O tom, že asi 130 účastníků trhu (včetně Poláků, kteří k nám prvně zavítali) bylo spokojených, svědčí pár ukázek z Knihy dojmů:

  • Dobrá akce, dobrý nápad, nakoupili jsme a příští rok přijdeme i prodávat.
  • Miluju bleší trh a vždycky odcházím příjemně překvapená.
  • Bleší trh je skvělá věc.
  • Moc se nám tu líbilo, je to tu úžasný a strašně příjemný lidi.
  • Milé zastavení v Králíkách, jen více takových akcí.
  • S plnou taškou za 50,- Kč domů, díky)

Fotografie ze sobotního trhu najdete na adrese http://knihovnakraliky.rajce.idnes.cz/Blesi_trh_26._4._2014_-podruhe_v_bile_skole/