Městská knihovna Králíky

TÝDEN KNIHOVEN 2013

Tradiční oslava knihoven a čtení Týden knihoven letos v České republice proběhne v týdnu od 30. září do 5. října 2013.

V čerstvě upraveném oddělení pro mládež čeká na nejmenší čtenáře a jejich rodiče nově nainstalovaný dětský koutek, kde si můžou z „hrabadel“ vybrat z pestré nabídky leporel, a na tabuli při tom třeba namalovat, co se jim v knížkách líbí.

Na úterý 1. října chystáme v oddělení pro mládež ČTENÁŘSKÝ MARATON.

Zúčastnit se ho můžou děti i dospělí bez věkového omezení, registrace v knihovně není podmínkou. Čtenářský maratón odstartujeme ve 13:30 a ukončíme v 17:00.

Zároveň bude v tento den zahájena tradiční několikaměsíční čtenářská soutěž pro děti, která vyvrcholí při Noci s Andersenem v roce 2014.

Změna čeká v městské knihovně i na dospělé čtenáře a návštěvníky čítárny a stanice veřejného internetu.

Všechny odebírané noviny a časopisy byly o prázdninách přestěhovány z čítárny do hlavní půjčovny knih do nově pořízených speciálních časopiseckých regálů. Návštěvníci knihovny tak mají na jednom místě k dispozici kompletní nabídku knih i časopisů. Samozřejmě, že i při novém uspořádání mají čtenáři časopisů možnost  pročíst si v příjemných čtenářských koutcích nejnovější čísla časopisů, které se domů zatím nepůjčují.

Stanice veřejného internetu (2 počítače)  je i nadále  zdarma k dispozici v době totožné s půjčovní dobou oddělení pro dospělé, Uživatelé počítačů jen  ohlásí svůj příchod a odchod knihovnici v oddělení pro dospělé.

V rámci Týdne knihoven uspořádá knihovna v sobotu 5. října v základní škole
na Moravská ulici 3. BLEŠÍ TRH – bližší informace o této akci najdete v tomto čísle v samostatném článku.

Nakonec ještě připomínáme, že pracovnice městské knihovny nabízejí
BEZPLATNOU DONÁŠKOVOU SLUŽBU.
Je určena pro všechny čtenáře, kteří by rádi četli knihy a časopisy, aby příjemně prožívali svůj volný čas, ale vzhledem k svému věku, nemoci nebo handicapu už nemůžou do knihovny sami chodit a nemají ve svém okolí  nikoho, kdo by jim knihy a časopisy  nosil.
Zařídit si, abychom za nimi pravidelně docházely a z knihovny jim nosily knihy a časopisy, je velmi jednoduché.

Stačí, když nás kontaktujete – písemně, telefonem nebo mailem a domluvíte si termín setkání s námi, na kterém se o všem dohodneme.

Psát můžete na adresu:
Městská knihovna, Velké náměstí 273, 561 69 KRÁLÍKY nebo na e-mail
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
a nebo zatelefonovat na číslo: 777 734 215

Ivana Marečková