Městská knihovna Králíky

POSLEDNÍ SOUTĚŽNÍ OTÁZKY PRO DOSPĚLÉ

Vážení čtenáři, doufáme, že jste při hledání odpovědí na naše soutěžní otázky strávili od října loňského roku příjemné chvíle a procvičili si při tom svou paměť a postřeh. Známé úsloví praví, že v nejlepším je dobré přestat, a proto jsme se rozhodli, že tuto soutěž pro dospělé v červnu ukončíme. A budete mít jako školáci prázdniny :-)

Následující soutěžní otázky na měsíc červen jsou tedy poslední, které jsme pro vás v rámci této čtenářské soutěže připravili.

Slosování správných odpovědí na červnové soutěžní otázky proběhne v půjčovně pro dospělé jako vždy první pondělí v měsíci, tj. 1. července v 15 hodin.

Nejdříve vylosujeme 3 vítěze červnového kola, kteří jako ve všech předcházejících kolech obdrží drobné dárky, výrobky olomoucké firmy ANNABIS, která naši soutěž sponzoruje. Budou moci vyzkoušet přípravky, k jejichž výrobě firma používá konopí a využívá jeho výrazných protizánětlivých, hojivých, analgetických, antibakteriálních a antivirozních účinků.

A hned potom bude následovat druhé slosování!
Při tomto slosování vložíme do klobouku lístky se jmény všech čtenářů, kteří se zúčastnili jednotlivých kol soutěže, ale dosud jim nepřálo štěstí a nic nevyhráli, a z nich vylosujeme tři výherce malých dárečků, které jim věnuje Městská knihovna Králíky.

A ještě připomínáme, že v  pondělí 3. června 2013 v 15 hodin proběhne v půjčovně pro dospělé slosování správných odpovědí za měsíc květen, které znějí takto:
hrdinové románu Romaina Rollanda se jmenují Petr a Lucie, Romeo a Julie pocházeli z Verony, středověký epos vypráví o lásce Isoldy a Tristana a ve všech pěti příslovích chybělo stejné slovo – láska.

NOVÉ OTÁZKY NA MĚSÍC ČERVEN:

Vyluštění prvního úkolu vás může inspirovat k prázdninovému výletu. V následujících šesti řádcích se skrývá šest jmen známých českých hradů a zámků. Najděte je:

BFLSERUHHLUBOKÁÉPHCHDŽS
POSTLMSFOTEKOSTBOSLETNTZ
HASBPRUBOUZOVJSLEMNAAŽÍ
HEDMLKSTDELITICEMKSLAHW
GSDMCŘWQPOTŠTEJNSADLEŘE
JÝLEKARLŠTEJNŽĚBKSJDZRLŮN

Co vám přejeme pro nastávající část letošního roku, se dozvíte, když vyluštíte tuto doplňovačku a tím splníte druhý soutěžní úkol:

doplnovacka-6-2013web

Odpovědi na otázky jako obvykle zašlete mailem na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. , nebo je můžete vhodit do poštovní schránky na budově Městské knihovny v Králíkách. Další možnost odevzdat odpovědi mají návštěvníci půjčovny pro dospělé, kde je umístěna krabička pro vhození lístku.
Poslední termín pro odevzdání odpovědí je 30. června 2013.

Těšíme se na vaše odpovědi.